دسته : -پژوهش
فرمت فایل : word
حجم فایل : 14 KB
تعداد صفحات : 22
بازدیدها : 176
برچسبها : دانلود تحقیق پیشینه تحقیق
مبلغ : 4000 تومان
خرید این فایلبخشهایی ازمتن:
نوسانات گستردهء بازار در دههء 1930، تمامی دولتها را بر آن داشت تا برای رسیدن به اشتغال كامل، قیمتهای باثبات و نرخ رضایتبخشی از رشد اقتصادی، از طریق مدیریت تقاضای مجموع در اقتصادشان، سیاستهای مداخلهگرانهء كینزی را اتخاذ كنند.
نمودار شمارهءیك، این الگوی اقتصاد كلان را به تصویر كشیده است.
نمودار شمارهء یك نشان میدهد كه تقاضای كل (AD) مجموع تقاضاهای افراد است و همان طور كه منحنی نزولی نشان میدهد هر چه قیمت كمتر باشد میزان تقاضای كل بیشتر خواهد بود.
عرضهء كل (AS) یك منحنی صعودی است و هر چه قیمت بالاتر باشد، میزان عرضه نیز بیشتر خواهد شد. با این حال، به محض این كه اقتصاد به استفادهء كامل از منابعش (كار، زمین و سرمایه) نزدیك شود، دیگر میزان تولید نمیتواند چندان افزایش یابد و این امر دلیلی است بر این كه چرا وقتی به نقطهء اشتغال كامل (FE) میرسیم، منحنی عرضهء كل، تندتر میشود.
هماكنون ASO و ADO را به عنوان منحنیهای تقاضای كل اولیه و عرضهء كل اولیه و میزان تولید متناظر با آنها یعنی 0Q و سطح قیمت 0P در نظر بگیرد. توجه داشته باشید كه 0Q در سمت چپ FE قرار دارد كه به معنی وجود بیكاری در اقتصاد است.
اكنون اگر دولت بخواهد كه بیكاری را كاهش دهد باید رشد تقاضای كل را بیشتر كند و آن را به سمت بیرون یعنی 2AD هدایت كند.
محل تقاطع بین 2AD و 0AS در 2Q به سطح بالاتری از میزان تولید و كاهش سطح بیكاری میانجامد، با این حال، اگر 0P اولیه را خیلی زیاد در نظر بگیریم، پس دولت میتواند با هدایت آن به داخل و سمت چپ، یعنی 1AD ، تقاضای كل را بیشتر كند هم اینك توجه داشته باشید كه سطح قیمت پایینتر از 0P به 1P ، تنزل یافته است.
...
سیاست پولی
سیاست پولی را بانك مركزی از طریق كنترل میزان پول در گردش اجرا میكند. بانك مركزی برای افزایش و تقاضای كلی، عرضهء پول را افزایش و برای كاستن از تقاضای كل، عرضهء پول را كاهش میدهد. این فرآیند را میتوان از طریق معادلهء زیر بهتر توضیح داد:
Q * P = V * M
تولید مجموع اقتصاد= Q
سطح قیمتها = P
شتاب پول = V
پول در گردش = M
سمت راست معادله، ارزش پولی تولید مجموع اقتصاد را نشان میدهد. سمت چپ معادله نیز نقل و انتقال همزمان پول را نشان میدهد. این معادلهء ساده نشان میدهد كه چگونه پول در گردش، عملكرد اقتصاد را تحت تاثیر قرار میدهد.
طرفداران اقتصاد پول محور، معتقدند كه شتاب پول (سرعتی كه در آن، پول طی یك سال، دست به دست میشود) ثابت است. بنابراین پول در گردش، تنها متغیر موجود در سمت چپ معادله است. در سمت راست معادله، میزان كل تولید طی یك دورهء كوتاه مدت، به سادگی قابل تغییر نیست.
بنابراین، هر تغییری در میزان پول در گردش، به تغییر در سطح قیمتها، تبدیل میشود. در حقیقت، پول بیش از حد، كالاهای خیلی اندكی را به دنبال دارد كه منجر به تورم میشود. متعاقبا بانك مركزی برای كنترل سطح قیمتها باید پول در گردش را كنترل كند.
منبع دارد.
خرید و دانلود آنی فایل