دسته : حقوق
فرمت فایل : word
حجم فایل : 154 KB
تعداد صفحات : 137
بازدیدها : 305
برچسبها : کنوانسیون حقوق کودک مقاله حقوق كودكان
مبلغ : 5000 تومان
خرید این فایلتحقیق دانلودی حاضر نگاهی حقوقی به مسئله کودک و حقوق بشری کودک در ایران و عرصه بین الملل است. این تحقیق بخشی از پروژه ای وسیع در خصوص حقوق کودک و کنوانسیون حقوق کودک می باشد که به عنوان کمک تحقیق کاربرد بسیار مفیدی خواهد داشت. از مهمترین اهدافی که در تهیه و تدوین این پروژه به دنبال آنها بودیم. بررسی مندرجات کنوانسیون حقوق کودک و تطابق آن با کتب فارسی ابتدایی و راهنمایی بوده است که البته این هدف به دنبال خود اهدافی را به همراه داشته است که می توان به این موارد اشاره کرد:
در کتب فارسی، کنوانسیون حقوق کودک گنجانده شده است و برنامه ریزان کتب فارسی ابتدایی و راهنمایی در هنگام نوشتن تا چه مقدار به مفاد کنوانسیون اشراف داشته اند. بیشترین تلاش و تفحص ها در حول و حوش این اهداف بوده است و پس از تحقیق در این زمینه اطلاعات بدست آمده را در این پروژه گنجانیدم.
فهرست سرفصل مطالب
فصل اول
مقدمه
سؤال اصلی
فرضیه ها
اهداف تحقیق
روش تحقیق
موانع و مشکلات و محدودیتهای تحقیق
فصل دوم
وضعیت حقوق کودک در نظام جمهوری اسلامی ایران
فصل سوم
کنوانسیون حقوق کودک
فصل چهارم
مبانی حقوق کودک
اعلامیه جهانی حقوق کودک
**********************
مقدمه
با توجه به این که طبق اصول اعلام شده در منشور سازمان ملل متحد، شالوده آزادی، عدالت و صلح جهانی همانا به رسمیت شناختن منزلت ذاتی و حقوق مساوی و غیر قابل انکار همه اعضای خانواده بشری است.
با در نظر داشتن این که مردم ملل متحد اعتماد خود به حقوق اساسی بشر و منلزت و ارزش انسان را در منشور سازمان ملل متحد مورد تأیید مجدد قرار داده اند و عزم راسخ دارند، رشاد اجتماعی و سطح زندگی بهتر توأم با ازادی گسترده تر را ترویج نمایند، با اذعان به این که سازمان ملل متحد در اعلامیه جهانی حقوق بشر و در میثاق های بین المللی مربوط به حقوق بشر اعلام موافقت نموده است که همگان بدون هرگونه تبعیضی از نظر نژاد، رنگ، جنسیت، زبان، مذهب، عقاید سیاسی و دیگر عقاید، منشأ ملی یا اجتماعی، دارایی، تولد یا سایر خصوصیات سزاوار کلیه حقوق و ازادی های مندرج در اسناد مذکور هستند. با یاداوری این که سازمان ملل متحد در اعلامیه جهانی حقوق بشر اعلام نموده است، دوران کودکی مستلزم مراقبت و مساهدت ویژه می باشد. با اعتقاد به این که خانواده با عنوان گروه بنیادین جامعه و محیط طبیعی رشد و رفاه کلیه اعضای آن و به ویژه کودکان باید از حمایت و مساعدت لازم برخوردار شود به نحوی که بتواند مسئولیت هایی را در جامعه کاملاً بر عهده گیرد.
با اذعان به این که کودک برای رشد کامل و هماهنگ شخصیت خود باید در محیط خانوادگی و رفتار (مملو) از خوشبختی، محبت و رشد یابد با توجه به این که کودک باید برای زندگی فردی در اجتماع آمادگی کامل پیدا کند و در سایه آرمان های اعلام شده در منشور سازمان متحد و به ویژه صلح عزت مدارا، آزادی، برابری و همبستگی بزرگ شود. با در نظر داشتن این که ضرورت مراقبت ویژه برای کودک اعلامیه حقوق شنو مورخ 1924 و در اعلامیه حقوق کودک مصوب مجمع عمومی در بیستم نوامبر 1959 تصریح گردید و در اعلامیه جهانی حقوق بشر و در میثاق اجتماعی و فرهنگی و به ویژه ماده 10) و در اساسنامه ها و اسناد سازمانهای تخصصی و سازمانهای بین المللی مرتبط با رفاه کودکان به رسمیت شناخته شده است با در نظر داشتن این که همان گونه که در اعلامیه حقوق کودک تصریح گردید (و کودک) دلیل عدم رشد کامل جسمی و ذهنی، قبل از تولد و نیز پس از آن نیازمند و محافظت و مراقبت ویژه از جمله حمایت حقوقی مناسب است. با یادآوری مفاد اعلامیه اصول احتمالی و حقوقی مربوط به حمایت و رفاه کودک با اشاره خاصی به امر نگهداری توسط خانواده جایگزین، فرزند خوانگی ملی و بین المللی مقررات سازمان مبتنی بر حداقل ضوابط برای دادرسی ویژه کودکان (مقررات پکن) و اعلامیه حمایت از زنان و کودکان در شرایط اضطراری و مخاصمات مسلحانه، با اذعان به این که در تمام کشورهای جهان کودکانی هستند در شرایط فوق العاده دشوار زندگی می کنند و این گونه نیازمند توجه ویژه می باشند.
برای ترسیم وضعیت حقوق کودک در نظام حقوق موضوعه ابتدا قوانین و مقررات مختلفی که در مورد کودک وجود دارد اعم از آنکه در حمایت از وی باشد یا به ضرر وی مورد مطالعه و نقد و بررسی قرار می گیرد. سپس دستگاهها و سازمانهای دولتی که مسؤولیت اجرای قوانین و مقررات مذکور را بر عهده دارند و اقداماتی که در رابهط با کودک انجام داده یا می دهند مطالعه شده و در پایان، سازمانهای غیر دولتی فعال در زمینه حقوق کودک، ظرفیتهای آنها ومشارکتی که می توانند در حمایت از کودک با نهاد ملی داشته لاشند تبیین می شود.
از میان قوانین موجود می توان قانون اساسی، قانون مدنی، قانون مجازات اسلامی، قانون آیین دادرسی کیفری کودک و سایر قوانین مربوط به حقوق کودک را نام برد. ذیلاً به مطالعه برخی از قوانین مذکور می پردازیم.
الف-قانون اساسی
قانون اساسی ایران، بر خلاف حقوق زن که اصل مشخصی را به حمایت از آن اختصاص داده است(اصل 21) در مورد حمایت از کودک ساکت است. با وجود این عموم یا اطلاق، برخی از قوانین اساسی شامل کودک نیز می شود.
برای بررسی و احراز اینکه اصول مذکور با آنچه در کنوانسیون حقوق کودک پیش بینی شده است تا چه اندازه هماهنگی دارد و کودک ایرانی بر اساس قانون اساسی از چه حقوقی برخوردار است توضیح مختصری درباره آن اصولاً ارائه می شود.
...
مقدمه
کشورهای طرف کنوانسیون حاضر
با توجه به اینکه کودک می بایست آمادگی کامل برای زندگی فردی در جامعه داشته باشد و در سایه ایده آلهایی که در منشور سازمان ملل اعلام شده، خصوصاً صلح، احترام، بردباری، برابری، و اتخاذ بزرگ شود.
با در نظر داشتن این که لزوم ایجاد مراقبت های ویژه از کودکان در اعلامیه حقوق کودکان ژنو بیان شده در 20 نوامبر 1959 در اعلامیه حقوق کودک مجمع عمومی به تصویب رسیده در اعلامیه حقوق بشر و در میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی( خصوصاً در ماده 20 ) و در اسناد و احکام سازمانهای تخصصی و سازمانهای بین المللی مربوط به رفاه کودکان به رسمیت شناخته شده است.
با توجه به این که در اعلامیه جهانی حقوق بشر تصریح شده است،کودک بخاطر نداشتن رشد کامل فیزیکی و ذهنی محتاج مراقبت و حمایت هائی از جمله حمایتهای مناسب حقوقی قبل و بعد از تولدمی باشد.
با در نظر گرفتن مفاد اعلامیه اصول حقوقی و اجتماعی مربوط به حمایت و رفاه کودکان با اشاره ویژه به موضوع فرزند رضاعی و فرزند خواندگی ملیبین المللی، قانون حداقل استاندارد سازمان ملل در مورد اجرای عدالت برای افراد صغیر( قوانین پکن) و اعلامیه حمایت از زنان و کودکان در مواقع اضطراری و جنگ ها.
با تشخیص این که در تمام کشورهای جهان کودکانی وجود دارند که تحت شرایط دشوار زندگی می کنند و اینگونه کودکان محتاج توجهات ویژه ای هستند با توجه به ارزشهای سنتی و فرهنگی هر ملت در حمایت و تعلیم و تربیت یکنواخت کودک و با عنایت به اهمیت همکاریی های بین المللی برای بهبود شرایط زندگی کودکان در تمام کشورها مخصوصاً کشورهای درحال توسعه به توافقات ذیل نایل شدند.
...
خرید و دانلود آنی فایل