دسته : مدیریت
فرمت فایل : word
حجم فایل : 135 KB
تعداد صفحات : 17
بازدیدها : 304
برچسبها : رفتارهای گروهی رفتار سازمانی
مبلغ : 8000 تومان
خرید این فایلمقاله تحقیقی کامل در زمینه مبانی رفتارهای گروهی
بخشهایی از متن مقاله
امروزه از مدیران انتظار می رود محیط کاری به وجود آورند که در آن افراد، نه تنها به صورت مشارکت فردی شان بلکه به عنوان اعضای گروه کار به عملکرد بالا دست یابند. در واقع، یک هدف عمده در محیط کار جدید این است که از گروه ها به عنوان منابع به بهترین وجه استفاده شود.
هر دو مفهوم گروه و تیم، واکنش های مثبت و منفی در ذهن بسیاری از افراد به وجود می آورد. با وجود این که گفته می شود که دو فکر بهتر از یک فکر است . شکاک واقعی چنین می گوید شتر اسبی است که کمیته ای آن را به وجود آورده است. اما در برابر این زمینه طنزآمیز نکته ی مهمی وجود دارد: بسیاری از فعالیت ها در ورای ظرفیت های فردی هستند. موفقیت واقعی مدیریت مستلزم بسیج کردن و استفاده از گروه ها به عنوان منابع انسانی سازمان است.
گروه عبارت است از مجموعه ای از دو نفر یا بیشتر از افرادی که برای دستیابی به هدف های مشترک به طور منظم با یکدیگر تعامل دارند. ...
مجموعه عقاید، اعمال، باورها و طرز تلقیات یک فرد را رفتار می گویند. از نظر رفتار گرایان که از بعد مکانیکی به انسان نگاه می کنند:
- انسان را از طریق رفتار باید شناخت.
- منشا رفتار محرک ها هستند.
- محرک ها محیطی هستند.
رفتار، رویکردی هدف مدار است. یعنی رفتار ما عموما با میل رسیدن به هدفی خاص بر انگیخته می شود. رفتار گاهی ارادی (آگاهانه) و گاهی غیر ارادی (ناآگاهانه) است. کارکنان همیشه از چیزهایی که می خواهند، آگاه نیستند. ازاین رو، بسیاری از رفتارهای آن ها تحت تاثیر نیازها یا انگیزه های نا خودآگاه قرار می گیرد.
رفتار سازمانی عبارت است از مطالعه منظم (سیستماتیک) عملیات، اقدامات، کارها و نگرش های افرادی که سازمان را تشکیل می دهند.
هریک از ما می کوشیم تا هر پدیده ای را بر اساس قضاوت شهودی خود مورد بررسی قرار دهیم. برای مثال، یکی از دوستان دچار سرماخوردگی می شود. بلافاصله به او یادآور می شویم که شما غذای مناسب نخورده اید، لباس مناسب نپوشیده اید، یا ....، ولی این نمی تواند ما را از ابراز نظر و قضاوت شهودی باز دارد. در رفتار سازمانی سعی می شود تا مطالعه یا بررسی منظم (سیستماتیک) جایگزین قضاوت شهودی شود. یعنی، کاربرد مدارک و شواهد علمی که در شرایط کنترل شده جمع آوری می شود، به شیوه ای معقول و حساب شده مورد سنجش و ارزیابی قرار می گیرد و در رابطه با هر معلولی در پی علت برمی آید. روشن است که وجود چنین هدفی باعث می شود که به نتایج درستی دست یابیم. بنابراین رفتار سازمانی، مبتنی بر تئوری ها، نتایج و ارمغان های پژوهش های گوناگونی است که به صورت منظم یا سیستماتیک طرح ریزی شده اند. ...
فهرست مطالب مقاله
مقدمه
مبانی نظری
رفتار
رفتار سازمانی
عوامل موثر بر رفتار سازمانی
محورهای رفتار سازمانی
سازمان
هدفهای رفتار سازمانی
توجیه
پیش بینی
کنترل رفتار انسانی
مبانی رفتار گروه
اندازه یا بزرگی گروه
ترکیب گروه
انواع تیم ها
تصمیم گیری درگروه
مزایای تصمیم گیری فردی
مزایای تصمیم گیری گروهی
روشهای تصمیم گیری
شیوه های استفاده از گروه ها در سازمان
گروه های کاری خود- گردان
کمیته ها و نیروهای کار
گروه های مشارکت کارکنان
گروه های کاری خود- گردان
تیم های مجازی
اثربخشی گروه
درک کار تیمی و پویایی گروهی
مرحله ی شکل گیری
مرحله ی برآشفتگی
مرحله ی اجرا
مرحله ی انحلال
هنجارهای گروه
انسجام گروهی
گروه اندیشی
تیم سازی برای اثربخشی گروه
منابع
خرید و دانلود آنی فایل