دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 466 KB
تعداد صفحات : 75
بازدیدها : 423
برچسبها : پایان نامه آینده شغلی امید
مبلغ : 5000 تومان
خرید این فایلپایان نامه جهت اخذ مدرک کارشناسی رشته علوم تربیتی گرایش مدیریت و برنامه ریزی آموزشی - بررسی میزان امید به آینده شغلی دانشجویان دانشگاه پیام نور شهر اصفهان در سال تحصیلی 88-87
بیان مساله
از دیدگاه برنامه ریزان اقتصادی اوضاع و احوال آموزش از جهات کاملا متفاوتی مورد انتقاد است. به این معنی که توسعه آموزش و کیفیت کار آن با نیازهای اقتصادی و تقاضاهای اجتماعی از در ناهماهنگی درآمده و گسترش کمی آموزش که بیشتر بر ملاحظات سیاسی متکی بود کمتر رابطه ای با نیازها و امکانات اقتصادی داشته و جامعه را در محدوده مشکلات اقتصادی و اجتماعی جدید قرار داده است. پیدایش این تضاد در بطن جامعه از شیوه عدم تجانس استراتژی های اقتصادی و اجتماعی از یک سو و آموزش از سوی دیگر است. این تضاد مشخصه های متعددی دارد که از میان آن ها بیکاری جوانان، بخصوص بیکاری فزایند فارغ التحصیلان دانشگاهی به نحو خاصی جلب نظر می کند.
این امر قبل از هر چیز نمایانگر این واقعیت است که دانشگاه ها وظایف خود را در زمینه آماده ساختن فرد برای احراز شغل به خوبی انجام نمی دهند. بنحوی که هم اکنون می بینیم فارغ التحصیلان دانشگاهی با مشکلات جدی در زمینه پیدا کردن شغل رو برو هستند. در تشریح مکانیسم این وضع پیچیده کارشناسان امور اقتصادی وسایل آموزشی از اصطلاح رکود تورمی آموزش کمک می گیرند. رکود اشتغال و تورم آموزشی را باید در ورشکستگی تکنیک های برنامه ریزی انسانی، نظام آموزشی و رکود اقتصادی که در آن تقاضای شغل بیش از عرضه آن است، جستجو کرد که نتیجه این عدم تعادل به صورت بیماری پنهان و آشکار ظاهر می شود.
اگر دیدگاه انتقادی اقتصاد را از اوضاع آموزشی عمیق تر مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار دهیم به این نتیجه دست می یابیم که نسبی بودن کیفیت آموزش از یکسو و بالا بردن سطح هزینه های آموزش دانشگاه نتایج رضایت بخشی در زمینه توسعه اقتصادی به دست نداده اند. بیش از نیمی از افراد که وارد دانشگاه می شوند نمی توانند تخصصی را که مبتنی بر نیازهای نوین جامعه باشد فراگیرند، در نتیجه پس از فراغت از تحصیل نمی توانند شغل مناسب و فراخور خویش پیدا کنند، و جز کسب مدارک عالیه انگیزه دیگری ندارند.
کار و تلاش بخش مهمی از شخصیت انسان ها است. اهمیت اشتغال و بحث و بررسی در این زمینه را می توان از اصول قانون اساسی به سهولت استنباط نمود. به موجب اصل 28 و بند دوم اصل 43 قانون اساسی ایجاد اشتغال کامل یکی از هدف ها و جهت گیری های توسعه بیان شده است.
اصول مزبور تا حدودی سیاست اشتغال کشور را تدوین کرده است و تصمیم گیرندگان و سیاستگزاران کشور را ملزم ساخته که به شناسایی عوامل موثر در عرضه و تقاضای نیروی کار به منظور ایجاد توازن کمی و کیفی مساله اشتغال بپردازد. ایجاد اشتغال کامل خود یکی از عوامل زمینه ساز تحقق هدف های دیگر نظیر رفع فقیر، تامین بهداشت، آموزشی و مسکن می باشد. دولت موظف است با رعایت نیاز جامعه امکان اشتغال به کار و شرایط مادی را برای احراز شغل برای تمامی فارغ التحصیلان فراهم نماید.
اشتغال و بیکاری یکی از مسایل مهم و اساسی جامعه در حال توسعه ایران است. آمارها نشان می دهد در دهه 75-65 نظام آموزش عالی ایران دو برابر پنجاه سال گذشته دانشجو تربیت کرده، طی همین دهه تعداد دانشجویان در بخش دولتی کشور معادل 245 درصد و دانشجویان دانشگاه آزاد سالانه برابر 43 درصد افزایش داشته است. از اینرو کشور همه همه ساله با دانش آموخته عالی بیکار بسیاری روبروست به نحوی که در سال 1387 نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاه ها رقم 7/85 درصد را نشان می دهد.
هرزبرگ معتقد است که انگیزش شغلی تحت تاثیر عوامل درونی و خارجی می باشد عوامل انگیزش درونی از انجام کار ناشی شود و موجب رضایتمندی فردی شوند مثل موفقیت، پیشرفت، قدردانی و ماهیت کار و عوامل خارجی عمدتا با محیط و زمینه شغل ارتباط دارد و شامل خط مشی و مقررات و شرایط محیط کار، حقوق، دستمزد و امنیت شغلی می شود.
مشکل جدی نظام آموزشی و پرورشی این است که تعداد زیادی از فارغ التحصیلان نمی توانند مشاغل مناسبی را به دست آورند حتی تعداد چشمگیری از آنان بیکار می مانند و بر جمعیت بیکار افزوده می شود. جوانان ما برای ورود به دانشگاه ها با توجه به رشته های مختلف دانشگاهی که وجود دارد. مجبور به انتخاب رشته هایی می شوند که مورد علاقه آنان نیست و معیار انتخاب رشته بر پایه مدرک تحصیلی و یا داشتن کار در جامعه است بدین دلیل مجبور به ادامه تحصیل در رشته ای می شوند که مورد علاقه آنان نیست و مجبور از علاقه خود چشم پوشی نموده در نتیجه امید به آینده شغلی خود را از دست می دهند.
در این پژوهش بر آن شده ایم تا موضوع میزان امید به آینده شغلی دانشجویان دنشگاه پیام نور اصفهان در سال تحصیلی 88-87 را مورد بررسی قرار دهیم.
پیدا کردن شغل، بیکاری و عوارض ناشی از آن یکی از نگرانی های پر دغدغه همگان بخصوص نسل جوان که به آینده خویش چشم امید به بهرورزی دوخته است، می باشد. هیولای هولناک بیکاری که چهره آن برهمگان زشت و بیمناک است امروز یک فاجعه جهانی است و حتی بحران بیکاری گریبان گیر عفت کشور صنعتی جهان موسوم به گروه 7 یعنی:
بریتانیا، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن و ایالات متحده آمریکا نیز گردیده و بالاخره 30% از نیروهای کار جهان بیکار و کم کار بوده و بحران بیکاری در جهان به وجود آمده است. اما منشاء این بیکاری های جهانی که فقر و نابسامانی های فراوانی را به دنبال داشته چیست؟
بی گمان عمده ترین منشا کار و تلاش، دارایی ها و سرمایه های مادی است که متاسفانه بخش وسیعی از آن طی پنجاه سال اخیر در قالب صدها هواپیما و میلیون ها مین وبمب و موشک به وسیله قدرتهای استعمارگر در میدانهای جنگ و روی شهرها و برسر ملتهای مظلوم متلاشی و نابود گردیده است. اما برای این که ما از خود شروع کنیم و بیکاری را به کار و تلاش تبدیل سازیم توجه دقیق شناسایی عوامل بیکاری زا و راههای مبارزه و یا حداقل کاهش آن ضروری خواهد بود اگر چه بیکاری و مشاهده افراد بیکار برای همگان و حتی خود بیکاران هم نگران کننده و رنج آور است.
از جمله مشکلات زیر که بحران بیکاری را تشدید کرده است و باعث نگرانی جوانان بخصوص قشر تحصیل کرده جامعه ما شده است عبارتند از:
افزایش جمعیت
2.عدم ساختار مناسب که در کشور ما به دلایل مختلفی این کار به طور مطلوب صورت نگرفت است و آتش سوزی در جنگلها، نابود شدن منابع طبیعی، ضایعات زیست محیطی از ناحیه جنگ تحمیلی عراق علیه ایران اسلامی و عدم تعادل تربیت نیروی انسانی در تحصیلات عالی با نیاز جامعه عواملی هستند که به میزان بیکاری برای افراد جویای کار دامن زده اند.
3. ماشین به جای آدم
4. عدم مهارت کافی و… عوامل دیگری که به این معضل بیکاری دامن زده اند. در چنین شرایطی قشر جوان بیش از پیش نگران آینده شغل خود هستند....
فهرست مطالب پایان نامه
چکیده
فصل اول: کلیات پژوهش
مقدمه
بیان مسئله
اهمیت پژوهش
ضرورت پژوهش
اهداف پژوهشی
سوالات تحقیق
فرضیه های تحقیق
تعریف واژگان کلیدی
تعاریف مفهومی
تعاریف عملیاتی
فصل دوم : ادبیات و پیشینه پژوهش
ادبیات تحقیق
شاخص امید به زندگی
شاخص اقتصادی امید به آینده
عوامل عینی تیرگی آینده
اثرات فقدان امید به آینده
نگاهی به آینده
آینده نگری و مفاهیم متعدد آن
امیدآفرینی در بین دانشجویان
اندیشه صاحبنظران راجع به امید به آینده
دیدگاهها ومکاتب فکری
برآوردهای آینده بینان
نگرانی از شغل آینده وبیکاری
تاریخچه
پیشینه تحقیق
نمونه تحقیقات گذشته با موضوع امید به آینده شغلی
پسران آینده نگرتر از دختران
نتایج پژوهش
روش مورد استفاده در این پژوهش
فصل سوم : روش اجرای پژوهش
روش اجرای پژوهش
جامعه آماری
روش نمونه گیری
حجم نمونه
ابزار اندازه گیری
چگونگی تجزیه و تحلیل اطلاعات
فصل چهارم : تجزیه و تحلیل داده ها
مقدمه
تجزیه و تحلیل اطلاعات
فرضیه اول : توصیف مشخصات پاسخگویان
فرضیه دوم : توصیف داده ها بر اساس فرضیات
فرضیه سوم : برنامه ریزی های دولت
فرضیه چهارم : عوامل شخصی
اثبات فرضیات
فرضیه اول
فرضیه دوم
فرضیه سوم
فرضیه چهارم
فصل پنجم : بحث و نتیجه گیری
مقدمه
بحث و نتیجه گیری (فرضیات)
راهکارها وپیشنهادات
محدودیتهای تحقیق
منابع و مأخذ
پیوستها
خرید و دانلود آنی فایل